3 D Microblading – 3D ögonbryn PMULotta
Microblading

Bild och text: Anna Step

3D Microblading bryn – 3D ögonbryn PMU 

3D microblading, även kallat Taffy metoden har funnits ett tag nu, det är en  manuell metod utav kosmetisk tatuering. Det är en tatuering, en semi-permanents tatuering.  I jämförelse med den traditionella sättet att tatuera in bryn på. 3D bryn görs genom användning utav ett ytterst tunt blad för att rispa in pigment i översta hudlagret

Eftersom vi tatuerar färgen närmare ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare, ungefär som 3D bryns tatueringar med maskin fast rikare i detalj.  Det görs istället med ett tunnare blad (som består utav ca 10-18 små nålar sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis. Det är naturligtvis olika från person till person, de flesta säger att det känns som att noppa ögonbrynen eller bli riven av en kattunge. Först varvet finns ingen bedövning. När huden väl har öppnats en gång så har man på bedövning. 
Vill man inte göra en tatuering så kan man göra en formning och färgning av brynen 
Delbetalning är  möjligt
Här kan du se Priser 

 

Microblading metoden är idealisk

Det är inte bara ögonbrynen som är olika person till person, alla har också olika typ av hud. Därför erbjuder vi olika kosmetiska lösningar för att tillgodose en mängd olika kunder.

Microblading

Låt oss börja med 3D microblading. Detta är definitivt den nuvarande trenden som har tagit permanent makeup till toppen. Microbladingens resultat ska föreställa riktiga hårstrån, och kan förbättra symetri och form på de befintliga. 3D brynen kommer inte att ersätta  smink för en klient som gillar en mer solid look. Det vackra med 3D microblading är att det ser naturligt ut när du tex vaknar direkt på morgonen, eller när du  inte har någon smink på, och de kan alltid sminkas till dem när du behöver en mer sminkad look.

Även om 3D microblading är en semi permanent, kan resultatet bestå ett bra tag, och det är viktigt att fatta ett noga övervägt beslut att göra bryn. Läkningsprocessen är mycket känslig och olika hudtyper tar inte emot processen lika bra som andra. Medicinska tillstånd, hudtyp och andra faktorer spelar också in. Ibland måste eftervård anpassas för olika hudtyper så det blir bra.

Kombo bryn

Nästa upp skulle vara en “kombo” Det finns flera anledningar till varför vi kanske skulle köra skuggning/puder manuellt eller med maskin. En kombinationsbryn kan göras genom att göra 3D microblading som strån och lägga till en skuggning / puder effekt. Om det finns områden i dina ögonbryn utan någon naturlig hårväxt, som du vill fylla i, kan vi besluta att lägga till lite skuggning för att tona in var ditt naturliga hår börjar växa.

Om du har gjort 3D bryn som vi tidigare gjort, men bestämmer dig för att du vill ha ett mer fyllt utseende, kan vi lägga till “puder” eller skuggning till din årliga touch up. Detta kan göra att dina ögonbryn ser mer sminkade ut. Maskintatuering varar längre än 3D microblading, och en del hudtyper acceptera pigment bättre med skuggning/puder. Skuggning/puder är ett bra alternativ för kunder vars hud inte behåller eller läker såväl som andra. Tex äldre hud och för de som har oljig hud. 

Powder brows

Powder bryn görs genom att man skuggar ögonbrynet i önskad form med en maskin. Det finns inga hårsstån i ett puderbryn. Powderbryn är ett bra alternativ för kunder som gillar ett mer fyllt ögonbryn och även för de som har mycket oljig hud och inte behåller tatuerade hårstrån. Det är också ett sätt att arbeta med tidigare tatuerade ögonbryn som är bleka nog för att vi ska överväga att göra nya. Microblading är inte en effektiv metod för att göra touch-ups på tidigare tatuerade ögonbryn, eftersom du fortfarande ser den gamla tatueringen genom hårstråna samt att huden redan är mättad med pigment.

Under en konsultation ritar jag upp dina bryn i den formen du vill ha, baserat på vilken typ av bryn vi vill göra, dina önskade resultat samt din hudtyp.

Behandlingen

Innan behandling får du en medicinsk enkät som du fyller i och vi diskuterar igenom processen. Jag tar ett foto av dig så vi kan studera din symmetri innan. Ingens ansikte är helt symmetriskt och du behöver vara realistisk med dina förväntningar. Därefter så tvättar jag ögonbryn och vi ritar tillsammans upp ett par ögonbryn som passar dig och som du känner dig bekväm med. När vi sen är klara så får  du läsa ett dokument som beskriver efterbehandlingen.

Efter det så börjar vi tatuera in ögonbryn strå för strå. Detta görs med en blad som jag ristar in färgen i din hud med. När behandlingen är klar så får du med dig ett eftervårdskit hem så du kan sköta dina bryn på bästa sätt. Vi bokar också in en ny tid för återbesöket som bör ske mellan 6-8 veckor

DAGARNA INNAN 3D  behandlingen är det inte rekommenderat att du:

* Solar eller använda solarium
* Utför kosmetiska och estetiska procedurer för ansikte (allt som orsakar exfoliering av huden)
* Gör någon behandling av ansiktet med laser (microdermabrasion)
* Intar utav alkohol 2 dagar innan – högre risk för blödningar

SAMMA DAG som behandlingen är det inte rekommenderat att:
* Du dricker stark kaffe, te eller andra energidrycker (Red Bull)
* Tar blodförtunnande medicin (aspirin) och acetylsalicylsyra eller andra mediciner innehållande acetylsalicylsyra.

FÖLJ FÖLJANDE FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER efter behandling. DU: 

*Använder inte makeup på det område som behandlats och pannan  förens 7 dagar efter behandling
*Badar inte i klorerat vatten, pool eller basta.
* Går inte till gymmet på 7 dagar – eftersom svett, speciellt de första dagarna efter tatuering kan öka infektionsrisken och eftersom svett är salt – färgpigment kan läka till en ljusare färg än förväntat.
* Sola inte  solarium på 1 månad, använd därefter solkräm för att skydda pigmenten från UV strålning, eftersom det kan göra tatueringen upp till 50 % ljusare.
* Undviker direkt solljus
* Kliar inte i ögonbrynen efter behandling – Skorpan kan klia och genom att klia dina ögonbryn kan du avlägsna pigment och öka infektionsrisken
* Applicerar ytterst ytterst tunt lager med den vaselin liknande
krämen du fått med dig hem

Eftervården


* Första dagen: Tvättar du med de servetter du fått i ditt eftervårdskit ca 3-5 gånger under dagen för att torka bort lymfvätskan som skapa detta för att det inte ska bli torra sårskorpor. Desto mer torra skorpor, desto sämre läkning av dina ögonbryn. Till natten får du med dig ett par plastplåster att sätta över brynen, detta för att de inte ska torka ut under natten. 

Du är INTE en lämplig kandidat för denna behandling om du är:

*  Inte är helt säker på om du verkligen vill gå igenom proceduren
* Gravid eller ammande
* Tidigare bakgrund av Keloids eller Hypertropiskt ärrbildning
* Diabetiker (kräver godkännande från läkare)
* Kemoterapi (bör rådfråga läkare)
* Virusinfektioner och/eller sjukdomar
* Epilepsi
* Pacemaker eller svåra hjärtproblem
* Organ transplantation
* Hudirritationer eller Psoriasis nära det behandlade området (rodnad, solbränna, akne, etc.)
* Sjuk (förkylning, influensa, etc.)
* Botox de senaste 2 månaderna
* Isotretinoin det senaste året
* Hjärtsjukdomar, okontrollerat högt blodtryck, dålig generell hälsa.
* All behandling, medicinering eller sjukdom som kan inverka på immunsystemet/läkningsförmågan gör dig INTE till en lämplig kandidat för denna behandling.

Den slutliga färgen på pigment kan variera beroende på din hudton. Pigmenten bleknar 10 %-90% under ca 7 dgr efter behadlingen och därefter så stabiliseras den i huden. Har du fet/oljig hud kan stråna “flyta ut”. Garantier för det slutliga resultatet  kan inte lämnas, pga olika hudvariationer och kundens eftervård av tatueringen. 

Jag har min utbildning från Nordic Brows by Anna Step 

Se bilder på bryn på Instagram sidan Candyeye.se 

TIDSBOKNING

Läs de senaste nyheterna här