MICRONEEDLINGLotta

MICRONEEDLING 

Microneedling stimulerar mikrocirkulationen och den naturliga processen av kollagen produktion och förnyelse.

Microneedling ökar hudens produktion av kollagen och har en kort  återhämtningstid. Med microneedling kan man behandla alla  hudtyper på ett säkert sätt för att skapa en naturlig skönhet på huden. Microneedling skapar mindre trauman i huden vilket leder till en mer säker och effektiv behandlingsform. Vid behandlingen används sterila engångsnålar och nålens djup justeras efter just dina behandlingsbehov. Microneedling  kan användas på de mest känsliga och svåråtkomliga områden kring ögon, läppar och på näsa.

Mikronålar penetrera huden till ett djup av 0,2 – 2 mm beroende  på vad det är man vill ha för resultat. 1,5 -2 mm används vid ärrbehandling. Under behandlingen, appliceras en patenterad lösning full med hyaluronsyra på hudytan som absorberas av huden. Efter behandlingen tillhandahålls speciellt utformad eftervårds serum,  följt av detaljerade instruktioner för användning. Som vanligt gäller att korrekt eftervård och produkter tillämpas. Detta är av största betydelse för ett bra resultat


Ett behandlingsprogram på tre behandlingar med tio till fjorton dagars mellanrum, återställer hudens fuktbalans och förbättrar dess elasticitet och struktur. Det gör huden mjuk och len och ger den lyster. befintliga rynkor blir mindre synliga och huden ser yngre ut. Resultaten blir synligt ca 24 timmar efter behandlingen och fortgår i ett par månader.

Efter ingreppet, kommer huden att bli röd och påminner  om en måttlig solbränna. Du kan också uppleva stramande hud och en ökad känslighet för beröring på det område som behandlats. Detta minskar kraftigt efter några timmar efter behandlingar och inom de närmaste 24 timmar kommer huden att vara helt läkt. Efter 3 dagar har det mesta av rodnaden från behandlingen försvunnit.

Behandlingen räknas sitta i  4-6 månader.


Microneedling och Acne ärr: 

Efter att man haft kraftig acne kan det finnas synliga ärr som upplevs besvärande, särskilt i ansiktet men kan också förekomma på t.ex övre delen av ryggen. Acneärr kan ibland vara så djupa som huden är tjock.  Som bäst brukar man få en ca 60 % förbättring, vilket i många fall räcker för att se en betydande skillnad. Acne ärr går aldrig att ta bort helt och hållet.

Microneedling är den mest kraftfulla behandlingen av acneärr och ärr.  Med hjälp utav en nål-försedd penna med hundratals mikronålar penetreras huden och tusentals mikrokanaler skapas djupt ner i huden. Microneedling ger mycket goda resultat i ansiktet. Varje punkt stimulerar till kollagen nybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i en slätare, jämnare hud med mindre synliga acneärr. 

Effekter:
Hud åtstramning, lyft- och föryngring, Acne ärr och sårläkning, förminskar rynkor och
fina linjer, minimerar porstorlek och förbättrar bristningarDu ska inte göra behandlingen om du

• nedsatt allmäntillstånd, illamående eller feber

• Någon form av Cancer eller pågående behandling med kemoterapi såsom tex strålning

•Hepatit

•Diabetes (poses an increased risk of infection in diabietes )

•Graviditet

•Thyroiditis, Hashimoto

•Infektioner, aktiva eller systematiska

•Allergi mot vanliga bedövningsmedel

•Icke-Steroidal Anti inflamatoriska mediciner (NSAID) behandling inom de senaste 7-10 dagarna Läs här 

•Autoimmuna sjukdomar. Här finner du en lista på många av dessa  Läs mer här

•onormal produktion av cellförökning pga av hudskador


Före Behandling

• Inga smärtstillande

• Drick mycket vatten

• Se till att få i dig C-vitamin och andra vitaminer

• Använd en ansiktskräm med C-vitamin

Första veckan efter behandlingen:

Tvätta inte ditt ansikte minst på 5 timmar, optimalt 12 timmar efter behandlingen

säkerställa optimal effekt av PhiFace masken Inom de närmaste 3 dagar efter

behandlingen, en speciell typ av hygienprodukter (PhiSoothing Cream och Ultimate

Skin Cocktail) som ska tillämpas enligt instruktioner för användning. Snälla använd inga andra krämer förutom de som tillhandahålls i syfte att förhindra eventuell infektioner eller allergiska reaktioner.

Applicera inte smink på behandlade delar i ansiktet. Inklusive ögonlock i 48 timmar efter

behandling.

Under första veckan efter behandlingen, utsätt inte ansiktet för direkt solljus de 2 första dagarna, använd sen även mörka solglasögon och keps, undvik badanläggning, sola,

solarium, bastu, skönhetsbehandlingar och intensiv träning tillsammans med

svettning (sportaktiviteter), kontakt med damm (hushållssysslor, etc). Detta gäller första veckan.

Botox och fillers behandlingar kan göras senast 3 veckor före och tidigast 3 veckor efter  PhiLings

Eftevården har stor betydelse för resultatet och behandlaren kan  inte kan hållas ansvarig vid felaktig efterbehandling.

TILL TIDSBOKNINGEN