Phi-Ion plasmabehandlingLotta

Phi-Ion

Philings
Philings Ion

PHI-ION (Plasma impulser) har gjort det möjligt för estetiker att behandla tecken på åldrandet utan att egentligen skära i huden. Plasmatekniken har många användningsområden, som: ögonlocksrekonstruktion (blepharoplasty), avlägsnande av linjerna runt munnen, förbättring av utseendet på många typer av ärr, ansikts- och nacklyft, och behandling av ett antal hudfel. Plasmabehandlingenger bäst resultat tillsammans med microneedling. Detta för att förbereda huden så bra det går och se till att den har de bästa förutsettningarna med att vara återfuktat och fräsh.  

PHI-ION

Under de senaste åren harefterfrågan ökat på kosmetiska behandlingar som är mindre invasiva (öppen kirurgi), har en minimal återhämtningstid och kommer med överkomliga priser. Klienterna vill ha en icke-kirurgisk behandlingsmetod som ger liknande resultat som vid kirurgi.

Som en lösning på denna höga efterfrågan utvecklade presidenten för det italienska föreningen för estetisk medicin, prof. Giorgio Fippi, ett unikt mjukoperationsverktyg som utnyttjar det fjärde tillståndet av plasma, för att behandla ett antal kosmetiska problem på ett mindre invasivt sätt än traditionell operation. Den innovativa “soft surgery” -metoden för plasmapulser föddes.

Vad är PHI-ION (plasmabehandling) och hur fungerar det?

Phi Ion ger en liten plasma-blixt som hoppar från spets till hud i en mikro-millimeterstorlek. Denna ytliga punkt minimerar huden i sin omedelbara närhet – vilket minskar överskjutande hud, dra åt ögonlocken/slätar ut huden under ögonen eller varhelst man har hud som man anser vara överflödig. En serie små bruna fläckar är strategiskt placerade för att uppnå önskat resultat för det överflödiga huden.

Huden stramar åt sig och drar cellerna närmare varandra. Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden.
Behandlignen kräver fukt i huden vilket gör att det bästa alternativet är att ta microneedling först och sedan plasmabehandling. Det går också bra att göra microneedlingen efter behandlingen. 

Resultaten?

Ögonlocken känns lättare och öppnar upp ögat och gör det piggare, huden på locken blir också slätare och utan överdrivna veck i huden.
Appliceringen av smink blir lättare och sminket sitter bättre och längre.  

 

Vad kan PHI-ION behandla? 

PHI-ION Plasmabehandling är en metod som har ett mycket brett utbud av föryngrande behandlingar, och kan förbättra ett antal huddefekter metoden kan användas för:

  • Ögonlock, minska utseendet på hängiga nedre och övre ögonlocken, samt att ta bort fina linjer.
  • Behandla en mängd olika huddefekter, inklusive pigmentmärken, solfläckar, vårtor, hudlister och fibromer.
  • Ansikts-, panna och nacklyft.
  • Förbättra utseendet på rökarens linjer runt munnen.
  • Åtstramning av lös hud.
  • Minska akneärr.
  • Förminska befintliga ärr och bristningar.

Vad händer under PHI-ION behandling?

Efter en konsultation där du kan diskutera dina förväntningar på behandling och om PHI-ION  är rätt behandling för dig, kommer utövaren ta några bilder före och efter för jämförelse, och du kommer att underteckna ett godkännande formulär. Sedan kommer behandlingsområdet att rengöras. En lokal bedövningskräm kommer att appliceras och sitta på i ca 15-20 minuter. 

Du kommer att vara bedövad, och när elektrodspetsen berör huden kommer du troligen att känna värme och obehag i behandlingsområdet, men behandlingen kommer endast att vara mellan 10 och 30 minuter beroende på storleken på det område som ska göras in.

Vem ska inte genomföra plasmabehandling?

Om du har allmänt god hälsa finns det väldigt få anledningar till varför du inte ska genomgå plasma-sublimeringsbehandling.

Om du tar några mediciner- konsultera din läkare först och se till att du gör din behandlare medveten om det påverkar din behandling.

Gravida och ammande ska inte göra behandlingen.

Plasmasbehandling rekommenderas inte hos personer med mycket mörka hudtoner, eftersom det finns en högre risk för pigmentförändring efter behandling, både ljust (hypopigmentering) och mörkt (hyperpigmentering), särskilt om  skorporna  skrapas bort för tidigt.

VANLIGA FRÅGOR:

 

Är Fibroblast smärtsam?

En bedövning appliceras innan och dock kan det kännas lite grann.

Finns det några biverkningar?

Omedelbart efter behandlingen kan området vara rött. 1-3 dagar efter behandlingen kan svullnad sitta i. Efter 5-7 dagar har skorporna försvunnit. Liten rodnad kan finnas men den ska försvinna på ca 3 veckor på vissa personer kan en svag rodnad sitta i upp till 2 månader, det är så olika. 

 

Hur lång tid tar varje behandlingstid?

En session varar cirka 30 minuter med omedelbara resultat.

Du bör inte göra Phi Ion om du har :
• Nedsatt allmäntillstånd/feber
• Blödarsjuka/blodförtunnande medel
• Aktiv Acne, Rosacea, eksem, dermatit eller andra inflammatoriska tillstånd
• Okontrollerad Diabetes
• Hudsjukdomar t.ex Erysipelas, Lupus, Sklerodermi
• Keloid/Hypertropisk ärrbildning
• Någon form av Cancer eller pågående behandling
• Aktiv Psoriasis eller andra kroniska inflammationer
• Graviditet/ammande
• Accutane, laserbehandling, kemisk peeling senaste 6 mån
• Fillers eller botox inom de senaste 3 veckorna
• Retinol-A, exfolierande produkter, droger eller alkohol senaste 24tim
• Läkemedel med Acetylsalicylsyra senaste 4 dagarna
• Aktiv Herpes Simplex eller tidigare utbrott (läkemedel måste tas 48tim före och efter behandling)