Pigmentborttagning

Categories:Uncategorized
Lotta

Pigment borttagning


Fräknar och solfläckar är ett vanligt problem. Även om vissa fräknar kan lägga till karaktär är de ett tecken på solskador och kan ibland vara en distraktion i ansiktet. Solfläckar, solskador och fräknar kan behandlas med Q Terrra Q laser. Med hjälp av 532 nm våglängd kan de flesta av dessa fläckar tas bort i en eller två sessioner. Ljuset från lasern absorberas av pigmenten i skadan, precis som vid tatueringsborttagning splittras och förs pigmenten bort av immunsystemet.

532 nm våglängd kan kombineras med 1064 nm våglängd för att även ändra hudstruktur och porstorlek. För detta protokoll utförs sex behandlingar med månatliga intervaller.

Gör det ont?

Om vi ​​behandlar ett litet område krävs ingen bedövning i allmänhet. För stora ytor appliceras bedövning före proceduren. Kyld luft eller ispaket kan också användas för lindring.

Är det någon down time?

Fräknar och solfläckar som behandlats med Q terra Q10 laser blir vanligtvis vita eller gråa (benämns ”frosting”) och sedan mörknar dom och ramlar av efter några dagar. Vanligtvis finns det ingen down time, och du kan återgå till normala aktiviteter. Det kan vara viss rodnad i 24-48 timmar.

Behöver jag också använda en ljusare eller blekande kräm med lasern?

Att använda kräm som är till för solskador (ljusar upp huden)  är en viktig del i behandlingen av fräknar och solfläckar och är särskilt kritisk när man behandlar de bruna fläckarna från melasma. Regelbunden användning av solskyddsmedel krävs också.

Hur många laserbehandlingar behövs?

De flesta solfläckar och fräknar kan tas bort med en till två behandlingar. Vissa skador kan kräva fler behandlingar. På mörkare hudtyper är en ”låg och långsam” metod oftast mest framgångsrik för att undvika pigmentförändringar från lasern.

Kommer fläckarna tillbaka ?

De flesta fräknar och solfläckar kommer inte tillbaka när de tas bort med laser. Men om du exponerias för sol kommer det sannolikt att nya märken bildas och gamla märken kan komma tillbaka.

Vilken typ av vård behöver jag efter lasern?

Vanligtvis appliceras aquaphore på det behandlade området efter behandling. Området ska  tvättas normalt och salvan används på flagorna tills den läkt. Solskyddsmedel bör bäras dagligen.

Kan Q Terra Q behandla melasma?

Melasma är ett mycket utmanande problem. För att få ett bra resultat krävs en kombination av behandling. Aktuella blekande krämer, solskyddsmedel och laser som används i kombination kan ge goda resultat. Laserbehandlingar för melasma bör inte vara för aggressiva, eftersom det finns en hög risk för återgång eller återfall. Flera laserbehandlingar på låg nivå är ofta den bästa lösningen.