Potentiella biverkningar av tatueringsborttagning med laser- örebro

Categories:Uncategorized
Lotta

Potentiella biverkningar av tatueringsborttagning med laser.

Nedan hittar du en lista över potentiella biverkningar och vad du kan göra för att hjälpa din kropp att läka och minska obehag

Blåsor

Om du har känslig hud och får blåsor efter en solbränna, kommer din hud sannolikt att reagera på samma sätt efter en behandling med laser. Blåsor ser ut som en bubbla på det övre lagret av huden, antingen inom eller runt tatueringen. Ta inte sönder dina blåsor. De är din kropps sätt att skydda din hud och hindra bakterier från att komma i kontakt med den. Att poppa en blåsa kan leda till infektion, speciellt om det inte görs korrekt. Blåsor från laser försvinner efter ca 3-5 dagar. Om obehag av en blåsan blir svår, prata med din laser salong eller ta kontakt med din läkare.

Svullnad

Svullnad är normalt efter behandling av laserborttagning. Beroende på storleken på tatueringen finns det några åtgärder du kan vidta för att hantera svullnaden. Om din tatuering är på övre eller undre delen av kroppen, lägger sig  normalt svullnaden dagen efter behandlingen.  Kyl ner området i 10 minuter åt gången med 5 minuter mellan för att hjälpa till och dämpa inflammationen.

Vila hjälper också till  med större tatueringar på torso, rygg och bröstkorgsområden undviker kraftfulla, repetitiva rörelser. För svullnad på armarna, håll området högt över ditt hjärta för att hjälpa till med cirkulationen, vilket hjälper kroppen att läka. För tatueringar på benen är det viktigt att hålla fötterna uppe eftersom tyngdkraften kommer att dra ner blodet och hindra cirkulationen. Beroende på storleken och platsen för din tatuering kommer svullnaden att dämpas mellan 3 och 5 dagar efter en behandling.

Rodnad

Din hud kan bli röd direkt efter behandling. Detta symptom kan vara i upp till 72 timmar. Färgen orsakas av minimal till måttlig indikering av blödning i huden efter en behandlingssession. Du får aldrig se blod på din dressing, såvida det inte är  ögonbrynstatueringsborttagning eller får en trasig blåsa. I dessa fall kan något blod uppkomma, men om du börjar se stora mängder, se en läkare och prata med din lasersalong. Hudens rodnad åtföljs ibland av blåsor. Rödhet i eller runt det tatuerade området indikerar att ditt översta lager av hud fortfarande är mycket känsligt.

Undvik rörelser som kommer att skapa friktion och se till att försiktigt badda av svett eller vatten för att torka huden efter dusch. Låt det torka i 20 minuter innan du täcker det igen. Vissa människor upplever röda hud längre än andra, men om rodnad inte blir progressivt bättre inom 7-10 dagar, kontakta din klinik eller en läkare.

Kliande

Klåda är vanligt, men inte alla upplever det. Klåda kan börja så snart som några timmar efter laserbehandling av tatuering och kan ta upp till 6 veckor. Om du upplever allvarlig klåda kan du ta en antihistamin för att hjälpa till att lindra lite obehag men aldrig klia eller störa det drabbade området

.

Skorpa, Torrhet och flagning

Skorpa eller torrhet är en mycket vanlig när blåsorna har sjunkit och skabb börjar bildas. Ibland ser det drabbade området mycket värre ut än det är för att skorpbildning ibland kan göra tatueringen ser ännu mörkare ut. Oroa dig inte – när flagning har läkt ut kommer det drabbade området att bli lättare. Det finns inte mycket du kan göra, men lämna huden ensam och se till att den inte störs eller irriteras. Plocka aldrig eller ta bort huden från ett skur, eftersom det kan orsaka onödig ärrbildning. Skorpbildning kommer att vara så länge som din hud behöver skydda området, var därför tålamod med detta steg.

infektioner

Medan flagning, skorpbildning och torrhet är helt naturliga, är det viktigt att veta skillnaden mellan dessa normala symtom och en infektion. Ett infekterat område [har ökande rodnad och smärta, och kan också ha en pusliknande smärta]. Om du har en infektion kommer du att känna smärta och obehag och rodnad kan sprida sig. Om du misstänker att du har en infektion, kontakta omedelbart läkare.

Att hålla dig till en korrekt efterbehandlingen av laserborttagning är avgörande för att en framgångsrik tatuering avlägsnas eftersom det hjälper din kropp att läka bättre och snabbare efter varje behandling. Efter dessa rekommendationer få en verklig inverkan på resultatet av din behandling. Att göra ordentlig vård kommer att hjälpa till att göra efterföljande behandlingar mer säkra och effektiva. Om det område som behandlas inte har läkts tillräckligt mellan sessioner, kan din klinik be dig att vänta länge tills din nästa session. Din klinik och läkaren som utför din behandling har mest erfarenhet av frågan.

Om du upplever samma symtom efter varje behandling, ge dig en längre tid mellan sessionerna för att hjälpa huden att läka helt. Påskynda en behandlingen kommer inte att leda till en snabbare återhämtning utan  kan faktiskt lämna dig med sämre resultat i  slut ändan. Varje individ kommer att ha en annan upplevelse och varje tatuering avlägsnande är annorlunda.

Tänk bara på hur bra din nya tatuering kommer att se efter blekningen!