Q-Terra Q10 Laser BehandlingarLotta

Q-Terra Q10 Laser är den enda lasermaskinen i världen med äkta tvillingpuls och ledande på marknaden just nu.  Med denna maskin kan vi skräddarsy behandlingar just för dina behov.

Den har världens första samt enda tvilling puls system. En av de kortaste pulsbredderna på 5-6 ns. Flat-top-beam laserprofil
Tvillingspuls betyder att varje puls består av två identiska laserpulser med några få mikrosekunders mellanrum, vilket gör att den arbetar dubbelt så snabbt som andra Q switchade Nd:yag lasrar. Detta gör också att att kringliggande hud inte påverkas alls av behandlingen. Q-Terra Q10 är CE- certifierad för medicinskt bruk och vi som hanterar den  har laserutbildning och lasercertifikat.

Med denna laser kan vi utföra

  • Tatueringborttagning av alla färger, utan med minsta möjliga åverkan på huden.
  • Hollywood peeling eller en mer djupgående behandling
  • Pigmentborttagning av fräknar, cafe au lait fläckar
  • Acnebehandling

BOKA TID

Före behandling:

1 Sola inte eller gör spraytan på 2 veckor innan behandling
2 Innan behandling ska området, om det är hårigt, rakas
3 Ha på bedövningssalva 2 timmar innan,  finns att köpa på apoteket.
4 Ingen kosmetika, lotion eller annan form av kräm på området som ska behandlas.

Efter: 

1 Kyl ner området med kylklossareller tex en påse med ärtor om du känner en värmeutveckling.
2 Smörj in området med ett tunt lager av salvan du får med dig
3 Undvik sola på 2 veckor 

Behandlingen görs inte om du 
-Har någon hudsjukdom, sår, utslag eller eksem i behandlingsområdet. 
-är gravid eller ammar
-Har blödarsjuka eller keloidärrbildning.
-Ta medicin som gör dig ljuskänslig, eller äta blodförtunnande medicin.
-18-årsgräns

Vi utför inte borttagning av tatuering på eyeliner eller läppar. 
Vi utför inte borttagning av tatuering närmare än 2,5 cm från ögonen.


Hudnyanser spelar roll vid laser behandlingar. Över Fitzpatrick IV är det svårare med alla typer av laserbehandlingar 

Fitzpatrick skalan 

När det gäller tatueringsborttagning, upplever människor med blek hud (Fitzpatrick Types I till III) de bästa resultaten. Det beror på att de är minst sannolikt att utveckla förändringar i hudfärg efter behandling. De kan därför behandlas mer aggressivt, såsom med Nd: YAG vid 532nm (används ofta för behandling av röda och orange tatueringar).

Men när man arbetar med mörkare hudtyper (Fitzpatrick IV till VI) måste extra försiktighet tas eftersom mörk hud kan vara benägen att få pigmentförändringar. Dessa är antingen hyperpigmentering, vilket är att huden blir mörkare på området, eller vanligare hypopigmentering, vilket är överdriven blekning av hudfärgen. Hypopigmenteringen uppstår på grund av att melaninet avlägsnas på samma sätt som tatueringspigmentet. I de flesta fall är förändringar i hudpigmentering övergående och huden återgår till sin “normala” färg inom 6 till 12 månader.

Mörk hud kan också vara mer benägen för keloidärrbildning.

Den extra vård som behövs med mörkare hudtyper innebär att behandlingstiderna kan vara längre än de med lljusare hud. Om du har en mörk hudtyp kan man göra ett pricktest före full behandling. Svart tatueringsfärg är det enklaste och säkraste att ta bort med Nd: YAG vid 1064nm. Men Nd: YAG som används vid 532nm är en mer aggressiv våglängd och det finns en större förekomst av oönskade missfärgningar. I det här fallet skulle vi börja med mycket försiktigt behandling – med en lägre fluence (laser energi) och noggrann övervakning av hur huden reagerar. Eftersom vi skulle använda lägre influenser för mörka hudtyper, betyder det att det totala antalet behandlingar som krävs kommer att vara större.