Ögonfransförlängning Classic och volymLotta

shutterstock_124025233


 METOD

Ögonfransförlängning Classic

 

Den sättning som görs är singelfransmetoden. En syntet frans sätts på en naturlig frans. En förlängning kan ta uppemot 2,5 timmar första gången. Efter ditt första fransset görs en påfyllning av fransarna ungefär var 3:e vecka. Detta kan variera och är beroende på din egen växtcykel, vilket normalt är 6-8 veckor, då man kan tappa en större del av fransarna. På ett öga har en person ca. 50-130 fransar beroende på ålder, gener och ursprung. Normalt när man blir äldre så blir fransarna tunnare och färre. 50% lossning av fransar på 3 veckor är helt normalt. Du tappar ca 3 fransar per dag på vardera öga  =  ca 2 1 fransar per vecka, ca 42 på två veckor, 63 stycken fransar  på tre veckor. 

 Volymfransar Russian  

Är en relativt ny teknik där man sätter flera tunna fransar på en naturlig frans. De klassiska fransarna är oftast av en tjocklek på 0,15 till 0,25 mm. Volym har tjocklekar på 0,03 till 0,07. Tekniken innebär att man sätter flera fransar supertunna syntetfransar på den egna fransen.

 Av ca 2-6st väldigt tunna fransar (0,03-0,07mm) skapas som en solfjäder som  man doppar i minimalt med lim och fäster på den egna fransen. En singelfrans med en tjocklek på 0,07 väger 0,0006 gram. En klassik singelfrans på 0,20 väger 0,00030  gram  vilket gör att att du kan sätta 5 stycken 0,07:or och få samma vikt som på en 0,20 frans. Det gör att fransarna blir mycket tätare med volymfransar. Det är svårare, tar längre tid och materialet kostar mer för volymfransar därav är det också en högre prislapp på dessa.


Hårets växcykel varierar lite från person till person men ser ungefär ut så här.   Man kan sätta extensions på fransar i den catagena fasen.

 


TIDSBOKNING


TiLL TIDSBOKNING

INNAN DU KOMMER

Det kan vara bra att du precis duschar innan du gör fransförlängningar. För du ska inte duscha på 24 timmar, bada eller bada bastu 48 timmar. Sminka av dig ordentligt innan så fransarna är riktigt rena.

 

NÄR DU ÄR HÄR


Första gången:

Vi tittar tillsammans på vilken form på dina nya fransar ska ha och tar fram det som passar just dina ögon med hänsyn till dina naturliga fransar samt dina egna önskemål. Tex om du vill ha längre och mer böjning på fransarna eller har du tunga ögonlock som du vill “trolla” bort?

När vi är klara med det så får du ligga ner och jag rengör dina fransar ännu en gång för att ta bort olja och damm,  och sätter skyddande pads på dina underfransar.


Behandlingen:

Sedan så appliceras en syntetfrans på dina naturliga fransar en och en på varje “mogen” frans med hjälp av pincetter och lim.

En förlängning håller normalt 3-5 veckor. Efter 3 veckor rekommenderas en påfyllning. De flesta har fler än 50% fransar kvar efter 3 veckor. För en del behövs det påfyllning lite snabbare. Växer ditt hår mycket på kort tid gör även dina fransar det därav kan det bli aktuellt med påfyllning redan efter 2 veckor.


Påfyllning;

Vid påfyllning av fransarna tas de fransarna bort som är lösa ,som vuxit ut och är på väg att tappas. Och så sätts de nya fransar på.


EFTER BEHANDLING

Några punkter man kan tänka på för att resultatet av behandlingen hålla vara optimalt:

  • Inget duschande på 24 timmar. Inget direkt blött på ögonen inom 48 timmar. Det är för att limmet ska härda fullt ut.
  • Undvik mascara och eyeliner då de ofta innehåller propylenglykol som är ett lösningsmedel som löser upp limmet i fransarna. Dina fransar kommer att vara svarta redan så mascara är inte nödvändigt när du har gjort behandlingen.
  • Låt bli att gnugga dig i ögonen och var försiktig när du rengör fransarna, rengör inifrån och ut men inte ända inifrån fransbasen undvik att gnugga åt sidorna.
  • Använd inte remover/make up som innehåller olja.
  • Undvik att bada i vatten med klor.
  • Borsta fransarna då och då på morgonen

klicka här för information om rengöring och recept på fransschampo 


Du ska inte göra en fransförlängning…

  • Om du har känsliga ögon
  • Om du har pollenallergi och klåda i ögonen
  • Om du nyligen haft en ögoninfektion/inflammation, du bör ha varit symtomfri i 4 veckor innan fransförlängningen. 
  • Om du är allergisk mot lim

TILL TIDSBOKNING