Tatueringsborttagning med Terra Q10 laserLotta

Tatueringsborttagning

Boka konsultation gratis här!

 

*avbokningsregler gäller dock för gratiskonsultationer. Du debiteras 300 kr om du inte avbokar din konsultation 24 timmar innan. 

 

Precis som varje klient är unik, så är varje tatuering som ska tas bort unik. 

Beslutet att ta bort en tatuering kan vara att uppleva en livsförändring. Livet förändras, det innebär att även våra värderingar och syften förändras. 

Gör en tatueringsborttagning ont? Ja det känns men är väldigt olika från person till person, vi har alla olika smärtgränser.  Du kan välja att själv lägga på en bedövningsmedel hemma  2 timmar innan (lägg då gladpack ovanpå cremen du smörjt in) och så använder vi en cryomaskin som kyler ner huden  före, under, och efter behandlingen. Att kyla ner är en väsentlig del i behandlingen för att det inte ska bli blåsor, inte svullna så mycket och för att det gör mindre ont under själva behandlingen. 

Tatueringsborttagning är en komplex behandling. Det är många faktorer som spelar in, djupet, amatör eller professionellt gjord, vilket pigment som använts, handknackad eller maskin, ålder, ditt eget immunförsvar etc.. så att din tatuering och kropp ska reagerar lika som någon annans är inte givet därav så säger inte en för och efterbild att det gäller även dig. Det är 3 månader mellan behandlingarna, de första 2 gångerna kan man dock gå på lite tidigare för att skynda på processen. Att man väntar längre mellan behandlingarna är dels för att huden ska återhämta sig, och dels för att immunsystemet ska få bort all pigment så inget blir kvar och bildar sk ghosting.

 

Gå vidare till bokningen!

 

Om lasern 

Vi som utför tatueringsborttagning med laser, vill kunna ta bort vilken tatuering som helst oberoende av pigment, färg och bläck. För att kunna göra det behövs flera våglängder för att komma åt alla färger. Här använder vi Q Terra Q10  samt en cryomaskin, dvs en maskin som blåser ut kyla ner till -40 grader och kyler ner huden medans lasern går över tatueringen. Detta gör att man håller nere värmen, minskar svullnader, minskar risken för blåser och infektioner (har aldrig hänt)  samt underlättar för kunden. 

Olika våglängder kommer åt olika färger. Det är baserat på konceptet av ljusabsorption – en del tatueringsbläck absorberar ljus bättre än andra. För att få en effektiv borttagning av tatueringen så är det viktigt att lasern har de rätta våglängderna för att kunna ta bort just din tatuering.

Tatueringsborttagning går ut på att splittra tatueringsbläcket/pigmentet under skinnet. För att uppnå detta så pulseras laserstrålarna över tatueringen och riktar ljus (energi) mot tatueringen. Energin absorberas av bläcket som blir så varmt att det splittras till små fragment. Dessa tar sedan lymfsystemet hand om och forslar ut ur kroppen. Vita pigment kan bli svarta vid lasring pga att det finns järn dioxid eller titanium i dom och pigmenten förkolnar. 

våglängderna 1064 nm och 532 nm kan genereras ur en Nd:YAG laser.

1064 nm är idealisk för att ta bort svarta eller mörka tatueringar.

532 nm är mest effektiv för röda och varma färger såsom lila, orange, gul och brunt.

Båda våglängderna är säkra på alla hudtyper.

Förutom dessa två våglängder har Q-terra Q10 också våglängderna 585 nm och 650 nm.

585 tar bort himmelsblå färger och 650 gröna färger.

Många Q swischade Nd:YAG lasrar har inte våglängderna 585 och 650 och kan därför inte ta bort dessa färger. Kolla gärna just det samt vilka ns maskinerna jobbar på, allt över 8 ns bränner huden. Våran maskins puls är på 5-6 ns. 

Du erbjuds naturligtvis delbetalning via Svea Ekonomi på upp till 2 år

Läs om eftervård och eventuella biverkningar..här 

VIKTIGT!  Innan behandling:
*Undvik att sola eller använda brun-utan-sol  1 vecka innan behandling
*Använd inte fet kräm eller olja på området 24 h innan behandling
*Ta på bedövning 2 timmar innan och lägga gladpack över så det verkar ordentligt.
 
Du får inte inte vid behandling:
– Vara sjuk
– Ha någon hudsjukdom, sår, utslag eller eksem i behandlingsområdet.
-Vara gravid eller amma
-Ha blödarsjuka eller keloidärrbildning.
-Tar medicin som gör dig ljuskänslig, eller äta blodförtunnande medicin.
-18-årsgräns
 
Vi utför ej borttagning av tatuering närmare än 2,5 cm från ögonen, eyeliner eller läppar.

Ögonbryn (kan vara lite knepiga då det är svårt att förutse hur de kan komma att reagera pga att kosmetiska pigment kan oxidera).  före, under och efter: När det gäller ögonbryn så ska de existerande hårstråna rakas bort innan för att få full effekt av lasern. Annars gör lasern stråna vita och tar all energi.

EFTERVÅRD

  • Håll området rent och torrt – tvätta händerna före du rör vid det behandlade området. Gör rent dagligen med en mild tvål och kallt vatten, badda torrt med ren handduk.
  • Klia inte och plocka in på det behandlade området och håll det borta från djur och små barn. (smittorisken)
  • Håll det torrt och ha inga krämer förutom den du får med eller aloe vera om det skulle klia eller bli väldigt torrt.
  • Låt det andas!! Tillåt det behandlade området att luftas och ha bara tunt bandage om det kräver så (mycket blåsor tex). Ha ingen åtsittande kläder över området.
  • Håll dig borta från solen och ha solskydd, minst SPF 30, när du är ute.
  • Använd inte bastu, jacuzzi eller solarier.
  • undvik hård träning de första 24-48 timmarna, utan låt kroppen läka.
  • Drick mycket vatten, 6-8 glas vatten om dagen.

Se också våra andra behandlingar med denna laser Pigmentfläckar Hollywoodpeeling

 
 

Tatueringsborttagning