Underhåll och rengöringLotta

 Hur du gör ren dina fransförlängningar.

 
 

 

 

Det är viktigt att du håller dina nya fransar rena. De kommer inte bara att se bättre ut  (smutsiga fransar är aldrig snygga!), utan de kommer att hålla längre.

För dem som lider av hösnuva och liknande allergier kommer rengöring av fransarna att lindra symptomen av kliande irriterade ögon.

Vår hud utsöndrar olja och olja  är  en av de största orsakerna  för att fransarna lossnar för tidigt. Att rengöra fransarna motverkar även att olja samlas på fransarna.

Vi har alla mikroskopiska parasiter som livnär sig på våra ögonfransar (Demodex folliculorum) dessa är helt ofarliga. Dock kommer ett alltför stort antal kvalster i fransens folliklar som orsakas av smuts och det brukar resultera i ögonfransar lossnar.

Försummelse av dina fransar kommer att resultera i ökad känslighet och en högre chans av allergiska reaktioner, och om du utvecklar en känslighet för franslim är risken stor att du aldrig kan använda fransförlängning mer.

Håll dig borta från produkter som innehåller glykol och karbonater. Propylenglykol förekommer ofta i eyleliner, mascaror och hudvårdsprodukter  som mjukgörare, så att det håller sig flytande. Detta är rena döden för limmet och fransarna. Så se över innehålls deklarationen på dina produkter. Det går även under namnet Propylenglykol, 1,2-propylenglykol, 1,2-propandiol, 1,2-dihydroxipropan, propan-1,2-diol, metyletylenglykol, syntetiskt glycerin, monopropylenglykol.  Propylene glycol, E-nummer: E 1520 Propan-1,2-diol

Rengöring minimum:

Ha lite varmt vatten på dina fransar och borsta försiktigt igenom dom med en mascara borste.

Det är ett mycket enkelt men effektivt sätt att ta bort lättare skräp och damm från fransarna på en daglig basis.

 

Minst 2-3 gånger i veckan:

Med fransschampot som finns att köpa på salongen kan du hålla dina fransar rena och fräscha. 

Ett alternativ till att använda fransspecifika produkter är babyschampo.

 

  • Ha blandningen i en tvålpump, pumpa ut din lite schampolösning på din hand. Arbeta försiktigt in skummet i fransarna med fingrarna.
  • En skumapplikator är utmärkt för grundlig borttagning av ögonskugga längs fransraden.
  • Skölj noga med varmt vatten. (men först efter de 48 timmarna gått)
  • Använd fingrarna, torka försiktigt fransarna i en uppåtgående riktning medan du blinkar försiktigt för att avlägsna överflödigt vatten.
  • Badda dig torr i ansiktet när du duschar, tvättar dig (GNUGGA INTE) och undvik ögonen
  • Låt dina fransar torka naturligt eller blås dom torra med en hårtork, på lägsta och den svalaste inställningen
  • När fransarna har torkat: Använd en ren och torr mascaraborste för att försiktigt borsta igenom fransarna så de blir  snygga och fluffiga igen, var försiktig så du inte drar borsten genom basen av ögonfransarna, där fransen fäster.